mandag 17. januar 2011

Kakelaging og svette

Hjemkommet fra jobb. Klokka er to.
Kakebunn er kjøpt ferdig - uvurderlig bra tips fra uvurderlig bra kollega!!
Det virket så enkelt. Ferdig bunn. Bare å guffe på litt syltetøy og krem.
Aldri gjort dette før, men følte det var plankekjøring.
Men hvor lenge var Adam i Paradis...?
Her måtte det lages vaniljekrem. Egg og potetmel og greier. (Slik fotoet illustrerer. De digre nevene mine, med feminint utstikkende blodårer, rører flittig så sjaiten ikke skal klumpe seg).
Så var det dynking. Hvordan da dynking? Hvor mye? Hvordan? Why?
Og kremen skulle smøres jevnt utover det hele, samt skuffes oppi en sprøyte så man fikk kule effekter rundt kantene. Ubegripelig sølete greier. Jeg svettet mens det sto på!
Og H, som hadde lovet å lage sin svenske spesialitet "kladdkaka" lurte på om jeg ikke kunne gjøre det også. Mens jeg var i gang. Bare sånn i farten. Hvordan da i gang??? I farten?
Her snakket vi ikke noe fart å skryte av altså.
Men vi ble klare til klokka slo fem. Det eneste som gjensto var å pynte mor sjøl.
Og det gikk jo raskt. Man trenger (som nevnt tildligere) ikke style en Ferrari !
Lille har valgt ut fargene på lysene. Og plassert dem.
Rød farge fikset skriften, Lilles navn øverst og et 3-tall på siden.
Og hakket kokesjokolade er eldste tipset i boken..tror jeg.
..
Neste år blir det hvit dame, med marsipanlokk og kunstnerisk utførte små marsipanfigurer.
Men det er heldigvis et helt år til.

1 kommentar:

  1. Vaniljekrem kjøper du også! Neste gang. Gjør det enkelt og greit - ikke noe å strebe etter å lage de mest perfekte kakene. Bare de smaker godt...

    SvarSlett