søndag 6. juni 2010

Ostepop til frokost, og opphøyd sandkasse. Gjerne inne.

"Tante??? Kan eg gå ner i ståvo å eta ostepop??"
Det var desse velklingende ordene jeg våknet til idag. Da var klokka 08.35 og det tidspunktet var vi voksne veldig fornøyde med! Ungene i vår familie er gode B-mennesker (usikker på hvordan akkurat DET ligger an hos storebror sine forresten...).
..
Og om det ble ostepop til frokost? - Klart det!
..
Etterpå gikk vi ned til mamma og pappa, for der er det så gøy å leke :
Her takker vi skjebnen for at pappa en gang gadd å slepe dette laksekaret hjem fra bestefar. Slepet tok ca 2 timer, og jeg husker at broren min satt oppi selve karet under turen. It`s all coming back to me now.
....
Lillemor
....
Ungene leker i sandkassen som ble laget til storebror for ca 3o (?) år siden.
De hadde mye bedre gift i materialet den gangen tror jeg.
..

En slik sandkasse vil jeg ha til barnehagen. Har aldri forstått meg på å sitte OPPE I det man lager. Man kan jo ta seg f på at idet man har klappet det siste klappet med spaden på et nydelig slott så kommer det en liten hoffnarr fra småbarnsavdelingen og tråkker midt inne i ballsalen. (Oppå prinsesse Ragnhild som ligger utslått under et bord f.eks)
Har lekforsker Arne Trageton i ryggen når jeg anbefaler opphøyd sandkasse.
Han mener også at vi skal få mer slikt INN i selve barnehagen. Nå er ikke det aktuelt for oss som er ute hele dagen (fra 09.30) men kanskje de store *vielskeråværeinne/viermidtibyen*-barnehagene med temarom kunne vurdert dette?
Og mer sløyd. Vi må ha mer tresløyd.
Saging, spikking, pussing og hamring. Her kjenner jeg at vi har noe å jobbe med på hjemmefronten, men sandkasse inne skal vi fikse. Det blir en liten en, som ungene kan ha til minigravemaskiner og dumpere. H vil lage den i midten på togbane-bordet vårt (som nå ikke lenger blir brukt til togbane så da har det liten eller ingen funksjon).
Får gå til innkjøp av ekstra støvsugerposer og prise oss lykkelige over at vi ikke valgte parkett den gangen for 6 år siden :)

5 kommentarer:

 1. Du høyres ut som ei veldig kjekk mamma! ;)

  SvarSlett
 2. Ostepop til frokost er jo bare et "must" må en søndag.:-) :-)

  SvarSlett
 3. storebror sin små pleier å stå og juble over en ny dag kl. 06.00......alle dager...

  SvarSlett
 4. Ser ut som om dei storkoser seg både med sand og vatn :)
  Ikkje dumt å ha sandkasse i "bord-høgde".
  Her i huset har vi eit togbane-bord som er sånn. Men ofte så vil dei gjerne bygge lego/duplo eller togbane mykje større enn bordet. Og då er det godt å ha eit golv å kunne leike på også :)

  SvarSlett