fredag 7. mai 2010

Om hus og vedlikehold

Ah. Fantastisk nydelig dag. Herlig sol og imponerende temperatur.
Dagen begynte dog litt spesielt med at jeg kom på jobb en time for tidlig. Herrejemini, dette er andre gangen det skjer på kort tid. Kan man ikke heller blingse litt ANDRE veien??
Nuhvel, det hadde vel ikke vært så artig det heller.
Resten av dagen i bhg gikk fint. Vi hadde traktor og betongbil på besøk, og dette holdt jo ungene rolige i over en time. Et høyt og rungende JA til store kjøretøy i barnehagen!
..
Etter lots av timer på jobb, ble jeg hentet av familien min og så kjørte vi på sedvanlig fredagshandling. To timer senere var vi en flaske blankt, fire poser grillbriketter, diverse melk, pølser, bleier, dopapir, sjokolade, appelsiner ++ rikere og en hel del penger fattigere. Men man var ved godt mot selvsagt. Var jo helg og greier.
..
H har hatt fri idag, for å male huset.
Hus er slik en velsignelse.
Et hus har mange rom og en god del plass og sabla mye som skal vaskes og støvsuges og pusses og vedlikeholdes.
Vedlikehold av hus er djevelens verk. Jeg er overbevist.
Det skal skiftes bordkledning og males og skiftes dører og vinduer. Vannlekkasjer og skifte av gulv/tak/vegger er helt normalt for de kunne jo aldeles ikke lage rør på 80-tallet da huset ble bygget. Kobber ja...så smart!
Og utenfor huset skal det jo etterhvert ryddes i alle rester etter maling og skifte av bordkledning og dører og vinduer og vannlekkasje og sjait.
Dersom vi noen ganger kommer i mål med alt rydding (som vi strengt tatt ikke har begynt på pr. i dag), så hjelper ikke det det aller minste for da har kanskje H fått opp garasjen han maser så sinnsykt om. Og da må det jo males og stelles og etterpå må vi (H) rydde opp etter maling og bordkledning og betongarbeid og graving
SÅ...kanskje, og bare kanskje, skjer det et under og tunet blir pent og rent etter garasjebygging også.
MEN DA.....da har det gått så lang tid at HOPPSANN der var bordene på nordre veggen råtnet gitt, og laminaten holdt visst ikke mer enn ti år. Det var derfor den var så billig ja. Og H tråkket visst gjennom terassen forleden så den er vel ikke helt blodfersk den heller.
Så er det på an igjen.
Og slik kommer vedlikeholdet til å gå i en (ond) sirkel helt til vi blir beinskjøre og demente og glemmer hva barna våre heter og at vi ikke spiser gris og sau. Det eneste vi husker er hvordan man skrur på en pc og visakortkodene våre.
Vi handler opp hele trygden vår på nettet. Vi koser oss.
Vi aner ingenting om at huset kommer til å falle i hodet på oss få dager senere.
End life.

2 kommentarer:

  1. Vedlikehold av hus er djevelens verk? Hahaha, kan være enig i det...

    SvarSlett
  2. Hahaha, me ler oss i hel her me sitte i den vedlikeholdsfrie leiligheten vår i Bergen;-)

    SvarSlett